Pendik-Yalova Hızlı Feribotu : Denizin Seyyar Köprüsü

Pendik-Yalova Hızlı Feribotu

İstanbul’da Boğaz’ı metrodan ziyade vapurla geçerim. Deniz havası almak, martılara eşlik etmek, vapurun çıkardığı köpükleri seyretmek her zaman daha çekici gelir. Körfez geçişlerinde ise yeni yapılan Osmangazi Köprüsü yerine Eskihisar-Topçular arası feribotla geçmeyi tercih ederim. Elbette daha ucuz olduğu için. Pendik-Yalova hızlı feribotu bunların haricinde farklı bir güzergahtır.

Bu hat 2004 yılında açılmış olmasına rağmen araba ile geçişlerde hiç kullanmamıştım. 2010 yılında ilk çıktığım fotoğraf gezisi dönüşünde Yalova’dan yaya yolcu olarak kullanmıştım sadece.

Denizden Pendik

Denizden Pendik Kıyıları

O günden hatırladığım Pendik’ten gün batımının çok güzel olduğuydu. Neredeyse 20 sene Pendik’te yaşamama rağmen denizden Pendik’i hiç seyretmemiştim. Belki o yüzden ilgimi çekmişti.

Yalova Termal’e yapacağım yolculukta özellikle bu hattı kullanmak istedim. Pendik’i güzel bir havada denizden fotoğraflama fırsatı buldum. Pendik Burnu’nu ve marinasını denizden izlemesi de çok keyifliydi.

Pendik-Yalova Feribot Güzergahı

Pendik-Yalova Feribotu Güzergahı

Pendik iskelesinden kalkan feribot Tuzla açıklarından geçerek Yalova’ya ulaşmaktadır. Güzergah boyunca sağ tarafta Prens Adaları seyredilirken sol tarafta bir çok İstanbullunun bilmediği bir manzara vardır. Feribot Tuzla Adaları’na yakın seyrederek yol alır.

Denizden Yalova

Feribottan Yalova

Pendik’ten kalkan feribot yaklaşık 45 dk sonra Samanlı Dağları’nın eteklerine kurulan Yalova’ya ulaşmaktadır. İskele şehrin içindedir.

Pendik-Yalova Hızlı Feribot Saatleri nelerdir ?

Pendik-Yalova hızlı feribotu saat başı kalkmaktadır. Sadece öğlen saatinde iki saat fark vardır.

Pendik-Yalova hızlı feribotu saat başı kalkmaktadır.

Pendik-Yalova Feribot Bileti Nasıl Alınır ?

Pendik-Yalova Feribot Bileti iskelelerdeki gişelerden alınabilmektedir. Ayrıca İDO’nun internet ve mobil uygulamaları üzerinden de alınabilmektedir. Bu şekilde gişelerde sıra beklemeden giriş yapılabilmektedir. feribot kalkış saatinden yarım saat

Pendik-Yalova Feribot Bilet Fiyatı Kaç Liradır ?

Pendik-Yalova Feribotu araç ile geçiş fiyatı 70 TL’dir. Ayrıca şöför harici her yolcu için 1 TL alınmaktadır. Biletler uçakta olduğu gibi TC no gereklidir.

Pendik-Yalova Feribotunda Ne Yenir ?

Feribot içerisinde mini bir Cafe Nero bulunmaktadır. Çay, Kahve ve sandviç türleri alınabilir. Fiyatları normal bir Cafe Nero ile aynıdır.

Fatih Yıldız

View Comments

Recent Posts

Bitget Kripto Türevleri İşlemleri için TradingView ile Entegre Oluyor

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında…

1 sene ago

Bir Kuzey Macerası - Jack London

Hep çok seyahat eden adamların arasına giriyordum, çünkü biliyordum ki aradıklarımı görecek ve hatırlayacak olan…

2 sene ago

Rose Adası Cumhuriyeti

Rosa Adası Rose Adası Cumhuriyeti, 1968 yılında İtalyan mühendis Giorgio Rosa'nın Adriyatik Denizi'nde kendi inşa…

3 sene ago

Elbeyli Kartalca Köyü : Atalarımın İzinde

Sivas Kartalca Köyü Elbeyli Kartalca Köyü, Sivas'a bağlı küçük bir köy. Dedelerimin köyü. Ancak yıllarca…

4 sene ago

Yedigöller Sonbaharın Çığlığı

Yedigöllerde Sonbahar Yedigöller, Türkiye'de sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerinde başında gelir. Rengarenk ağaçları ile masalsı…

4 sene ago

SJCAM 4000 Aksiyon Kamerası Sualtı Çekimleri

https://www.youtube.com/watch?v=ZOlWrrZc1fo SJCAM 4000 aksiyon kamerası uygun fiyatına göre oldukça yüksek performansı ile dikkat çeken bir…

4 sene ago