Kültür-Sanat

Ağaçkakan Woody Trekking Yaparsa

Ağaçkakan Woody

Kurgu fotoğrafçılığına karşı fazla bir ilgim olmadı. Bazı fotoğrafçı arkadaşlarımın bu konuda ki güzel çalışmaları çok hoşuma gitse de benim için yollar ve yollardaki hikayeleri kayıt etmek daha önemli. İznik’te yaptığımız bir doğa yürüyüşünde bir istisna yaşandı. Ağaçkakan Woody planlamadığım bir zamanda karşıma çıktı.

Trekking gurubumuz PODOS’la hem İznik Gölü’nü hem de İzmit Körfezi’ni aynı anda göreceğimiz bir mevkide yürümek için yola düştük. Yürüyüş başlamadan önce otobüste bir arkadaşımızın elindeki oyuncak dikkatimi çekti önce. Bu bizim bildiğimiz Ağaçkakan Woody’di. Hani kırmızı saçlı, sarı gagalı, gördüğü tüm ağaçları delik deşik edip ormancıları peşine düşüren, çocukluğumuz çizgi kahramanlarından haylaz ağaçkakan Woody. Elbette 90 sonrası doğumlular pek bir çağrışım yapmamış olabilir.

Ağaçkakan Woody’nin bu gezide ne işi vardı ? Önce oyuncağını çok seven ve ondan ayrılamayan bir çocuk da yürüyüşe gelmiş diye düşündüm. İnsanın kızları olunca böyle düşünmesi doğal oluyor. Ancak işin gerçeği bu yazının yazılmasına sebep olan hikayeydi. Anaokulu öğretmeni olan bir arkadaşımız sınıf faaliyetlerinde kullandığı bir oyuncakmış bu Woody. Her hafta sonu bir çocuğa teslim ediliyor ve o hafta sonu birlikte yapılan faaliyetler sınıfta anlatılıyormuş. Woddy sinemaya gitti. Woddy pikniğe gitti vs. İşin güzel tarafı arkadaşımız İngilizce öğretmeni. Çocuklar tüm hikayelerini İngilizce anlatmak zorunda. Bu haftasonu Woddy’i gezdirme görevi de arkadaşımıza düşmüş. O da almış Woddy’yi trekkinge getirmiş.

Al sana mis gibi hikaye. Hemen konuya dahil olup Woddy’nin özel yol fotoğrafçısı oldum. Tüm yürüyüş boyunca yanımdan ayrılmadı yaramaz. Karlarda yürüdük. Ağaçlara tırmandık. Bazen muziplik yapıp insanların sırtına bile çıktı. Tüm gün grubun sevimli bir maskotu oldu. Elbette maceramız, çektiğim fotoğraflar eşliğinde minik öğrencilere eğlenceli olarak anlatıldı.

19 Mart 2012

1938 yılında Universal Studios tarafından kurgulanan bir çizgi film karakteridir.

Ağaçkakan Woody

Ağaçkakan Woody, orjinal ismi Woody Woodpecker olan ve 1938 yılında Universal Studios tarafından kurgulanan bir çizgi film karakteridir. 1980’lerde uyku saatinden hemen önce yayınlanırdı. 1940 yılında en büyük rakibi Bugs Bunny ortaya çıkar. Her iki karakterde düşmanlarını akılları ile alt ederken şanşları da hep yaver gider. Ağaçkakan Woody’nin finalde çıkardığı neşe dolu çığlık ve gülümsemesi hala hafızalarımızda.

Ağaçkakan Woody’yi özleyenler için
Fatih Yıldız

Recent Posts

Gandhi’den Yaşam Dersleri

Bu dünyada görmek istediğin değişiklik ol Hindistan'ın kuruluşunun zeminini hazırlayan Mahatma Gandhi'nin barış yanlısı yaşamı…

5 gün ago

Bir Kuzey Macerası - Jack London

Hep çok seyahat eden adamların arasına giriyordum, çünkü biliyordum ki aradıklarımı görecek ve hatırlayacak olan…

2 sene ago

Rose Adası Cumhuriyeti

Rosa Adası Rose Adası Cumhuriyeti, 1968 yılında İtalyan mühendis Giorgio Rosa'nın Adriyatik Denizi'nde kendi inşa…

3 sene ago

Elbeyli Kartalca Köyü : Atalarımın İzinde

Sivas Kartalca Köyü Elbeyli Kartalca Köyü, Sivas'a bağlı küçük bir köy. Dedelerimin köyü. Ancak yıllarca…

4 sene ago

Yedigöller Sonbaharın Çığlığı

Yedigöllerde Sonbahar Yedigöller, Türkiye'de sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerinde başında gelir. Rengarenk ağaçları ile masalsı…

4 sene ago

SJCAM 4000 Aksiyon Kamerası Sualtı Çekimleri

https://www.youtube.com/watch?v=ZOlWrrZc1fo SJCAM 4000 aksiyon kamerası uygun fiyatına göre oldukça yüksek performansı ile dikkat çeken bir…

4 sene ago