Kültür-Sanat

SJCAM 4000 Aksiyon Kamerası Sualtı Çekimleri

SJCAM 4000 aksiyon kamerası uygun fiyatına göre oldukça yüksek performansı ile dikkat çeken bir ürün. Özellikle tatillerde sualtı çekimleri için aldığım SJCAM 4000 i iki farklı denzide dalarak deneme fırsatım oldu. Ayrıca bir yayla yürüyüşünde çok farklı bir çekim denemesi yaptım. Videonun sonunda bu görüntüleri izleyebilirsiniz.

SJCAM 4000 özellikleri

SJCAM 4000 aksiyon kamerasının sualtı çekimi için görüşüm kesinlikle bir GoPro ile karşılaştırılamaz. Kimse o hevesle almasın. Ancak bütçesi olmayıp sualtında da olabildiğince güzel çekimler yapmak istiyorsanız beklentinizi karşılayacaktır.

Şimdi sualtının büyülü dünyasına SJCAM 4000 ile birlikte dalalım.

SJCAM 4000 Sualtı Çekimleri

SJCAM 4000 Aksiyon Kamerası Sualtı Çekimleri

Kola takılan şamandıra monopodlar suyun içinde kamerayı taşımayı kolaylaştırıyor. Hem hafif olması hem kamera düştüğünde suyun üstüne çıkması en güzel özelliklerinden. Bunu için Kingshark Gopro Su Altı Dalış El Şamandıra Monopodunu kullanıyorum.

İlk sualtı çekimimi Armutlu Fıstıklı kampında yaptım. Tertemiz deniz güzel bir çekim yapmama imkan sağladı. Sualtı çekimlerinin sevilen görüntülerinden olan ekranın yarısı suyun dışında yarısı suyun içinde gösteren manzaraları SJCAM 4000 ile denedim. Bu konuda biraz yetersiz kalsa da güzel tatil videoları çekebilirsiniz.

İkinci sualtı çekimini Gökçeada plajlarında yaptım. Suyun tamamen içinde ışık alan kıyıya yakın yerlerinde gayet net görüntüler verdi. Daha derinlerde ise ışık yetersiz kaldığından görüntü kalitesi düştü.

Sualtında çekim yaparken stabil kalmak çok zor . Bu da titreşimi artıyor. Özellikle hızlı hareket eden balıkları takip etmek istediğinizde görüntü kaybı oluyor. O yüzden olabildiğince stabil durmanız gerek.

SJCAM 4000’de dolu bir batarya ile yaklaşık 1 saat çekim yapabilirsiniz. Bu yüzden sık sık şarj etmeniz gerekiyor.

SJCAM 4000 benim düşük olan beklentilerimi fazlası ile karşıladı. Gittiğim tatilden güzel görüntüler ile döndüm. Şimdi sıra maviliklerin tadını çıkarmakta. İyi seyirler

SJCAM 4000 Yürüyüş Çekimleri

SJCAM 4000 aksiyon kamerasını yürüyüşlerde de test ettim. Ancak hareketliyken çekim kalitesi oldukça düşük. Tripodla sabit çekim ise bir nebze daha iyi.

Sultanpınar Yaylasında yürürken karşılaştığım bir çeşmenin yalağında da çekim yaptım. Çeşmenin akarken oluşturduğu kabarcıklar suyun altında çok güzel görünüyordu.

Fatih Yıldız

Share
Published by
Fatih Yıldız
Tags: Ürün

Recent Posts

Bitget Kripto Türevleri İşlemleri için TradingView ile Entegre Oluyor

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında…

1 sene ago

Bir Kuzey Macerası - Jack London

Hep çok seyahat eden adamların arasına giriyordum, çünkü biliyordum ki aradıklarımı görecek ve hatırlayacak olan…

2 sene ago

Rose Adası Cumhuriyeti

Rosa Adası Rose Adası Cumhuriyeti, 1968 yılında İtalyan mühendis Giorgio Rosa'nın Adriyatik Denizi'nde kendi inşa…

3 sene ago

Elbeyli Kartalca Köyü : Atalarımın İzinde

Sivas Kartalca Köyü Elbeyli Kartalca Köyü, Sivas'a bağlı küçük bir köy. Dedelerimin köyü. Ancak yıllarca…

4 sene ago

Yedigöller Sonbaharın Çığlığı

Yedigöllerde Sonbahar Yedigöller, Türkiye'de sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerinde başında gelir. Rengarenk ağaçları ile masalsı…

4 sene ago

Armutlu Fıstıklı Kampı

https://www.youtube.com/watch?v=wzs_rgKzhKA Fıstıklı Köyü, Yalova Armutlu’nun adı gibi çok güzel olan köylerinden bir tanesi. Ailecek ilk…

4 sene ago