Marmara

Darıca Hobbit Köyü

Darıca Hobbit Köyü, İstanbul’a çok yakın ailecek gidilecek parklardan bir tanesi. Darıca sahilinde yeni açılan millet bahçesin içerisinde yer almaktadır. Ormanya’dan sonra Kocaeli’nin ikinci, Türkiye’nin üçüncü Hobbit Köyü’dür. Darıca Hobbit Köyü’nü Ormanya ile karıştırmayın. Burası yepyeni bir park. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca’daki eski askeri bölgenin bir kısmı Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Millet Bahçesi adı ile parka dönüştürüldü.

Darıca Hobbit Köyü

Darıca Hobbit Köyü’ne Nasıl Gidilir

Darıca Millet Bahçesi’ne İstanbul’dan E-5 veya TEM üzerinden 1 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Marmaray ile Gebze’ye, Gebze’den de 416 numaralı otobüsler ile Darıca Millet Bahçesi’ne ulaşmanız da mümkün. Ayrıca Eskihisar Feribot İskelesi’den yürüyüş yolu ile gelebilirsiniz.    

Darıca Hobbit Köyü’ne girişler ücretsiz olup ailecek piknik yapabilirsiniz. Mangal ve semavere izin verilmiyor. Park içerisinde kısıtlı da olsa kafeterya ve belediye ait bir restoran bulunmakta. Ancak büyük bir park olduğu için yiyecek ve içecekleri yanınızda getirmenizde fayda var.  

Otoparklar A, B ve C alanı şeklinde düzenlenmiş. A otoparkında plaj ve oyun alanları var. B otoparkında piknik alanı ve Hobbit Köyü bulunmakta. C otoparkı ise restoran için ayrılmış.

Darıca Hobbit Köyü

Darıca Millet Bahçesi içerisinde 10’dan fazla hobbit evi var. Ormanya kadar büyülü bir havası olmasa da farklı konseptlerde evler mevcut. Bu evler çocukların ve fotoğraf severlerin oldukça ilgisini çekiyor. ç

Parkı içinde bir çok aktivite alanı var. Çocuklar için oldukça eğlenceli bir alan. 4 km bisiklet yolu, futbol ve basketbol alanları hatta yüzmek için plaj bile var. Ancak boydan boya çok uzun olduğu için oldukça efor harcamanız gerekiyor.

Darıca Millet Bahçesi

Parkta Eskihisar Feribot İskelesi’ne oldukça yakın belediye tarafından işletilen bir restoran bulunmakta. Deniz kıyısında olmasına rağmen fiyatları oldukça makul. Köfte ve kebap çeşitleri bulabilirsiniz. Günbatımında Osmangazi Köprüsü manzarası ile akşam yemeğinizi afiyetle yiyebileceğimiz bir mekan.      

Darıca Millet Bahçesini hem ailecek vakit geçirmek için hem de hobbit köyünü görmek için ziyaret edebilirsiniz. Sizi parktan görüntülerle başbaşa bırakırken kanalıma abone olmanızı rica ederim. Soru ve görüşlerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.

Fatih Yıldız

Share
Published by
Fatih Yıldız

Recent Posts

Bitget Kripto Türevleri İşlemleri için TradingView ile Entegre Oluyor

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında…

1 sene ago

Bir Kuzey Macerası - Jack London

Hep çok seyahat eden adamların arasına giriyordum, çünkü biliyordum ki aradıklarımı görecek ve hatırlayacak olan…

2 sene ago

Rose Adası Cumhuriyeti

Rosa Adası Rose Adası Cumhuriyeti, 1968 yılında İtalyan mühendis Giorgio Rosa'nın Adriyatik Denizi'nde kendi inşa…

3 sene ago

Elbeyli Kartalca Köyü : Atalarımın İzinde

Sivas Kartalca Köyü Elbeyli Kartalca Köyü, Sivas'a bağlı küçük bir köy. Dedelerimin köyü. Ancak yıllarca…

4 sene ago

Yedigöller Sonbaharın Çığlığı

Yedigöllerde Sonbahar Yedigöller, Türkiye'de sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerinde başında gelir. Rengarenk ağaçları ile masalsı…

4 sene ago

SJCAM 4000 Aksiyon Kamerası Sualtı Çekimleri

https://www.youtube.com/watch?v=ZOlWrrZc1fo SJCAM 4000 aksiyon kamerası uygun fiyatına göre oldukça yüksek performansı ile dikkat çeken bir…

4 sene ago