Marmara

Ormanya : Hobbitlerin Masal Gibi Köyü

Ormanya Orman Köyü

Ormanda piknik yapmak hepimizin keyif aldığı bir aktivitedir. Peki gittiğimiz ormanda hobbitlerin köyü olsa, içinde geyikler dolaşsa hoş olmaz mı ? Ormanya tam böyle bir yer. Hem de İstanbul’a 1-2 saat mesafede.

Sapanca Maşukiye’de E-5 üzerindeki eski bir mesire alanı Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi tarafından 2018 yılında düzenlenerek muhteşem bir doğal yaşam parkına dönüştürülmüş. İsmi de Ormanya olmuş. Çok da güzel olmuş.

Diğer mesire alanların farkı içinde oluşturulan Hobbit Orman Köyü, Hayvanat Bahçesi ve diğer aktivite alanları. Dilediğiniz gibi piknik yaparken (tabiki ateş yakmadan) ailenizle birlikte yürüyüş yapabilir ve hayvanlar arasında eğlenceli bir zaman geçirebilirsiniz.

Ormanya Hobbit Evleri

Ormanya Hobbit Evleri

Yüzüklerin Efendisi film serisini izleyip Hobbit köyleri sevmeyenimiz yoktur herhalde ? Ormanya’da da toprağa gömülü yuvarlak kapılı hobbit evlerinde bolca var. Hatta ilk inşa edildiğinde sadece hobbit evleri vardı. Ancak 2019 Ağustos ayında yapılan ilave evlerle artık orman evi büyüdü kocaman bir masal köyüne dönüştü. İçinde akan deresi, değirmeni, farklı farklı masal evleri ile insanı büyülür sanki. Her an bir masal kahramanı fırlayacak gibi duruyor.

Evler dekor amaçlı yapılmış. Konaklanmıyor hatta girilemiyor. BKM’nin yeni filminin burada çekileceği söyleniyor. Merakla bekliyoruz.

Ormanya Hayvanat Bahçesi

Ormanya Hayvanat Bahçesi

Ormanya’da iki farklı hayvanat bahçesi var. İlki çocuklar için inşa edilmiş kafes içinde küçük hayvanları olduğu alan. Tavuk, ördek gibi çeşitli kanatlı hayvanlar ortalık dolanıyorlar. Koyun, at , deve, lama gibi iri hayvanlar da var. Yılan gibi sürüngenlerin olduğu kafesler korkutucu. Ancak parkın ortasında bir lemur var ki tüm ilgilyi topluyor.

Diğer hayvanat bahçesi ise vahşi yaşam alanı olarak geyik, at gibi hayvanlara ayrılan alandır. Orman için çitle çevrilmiş bölgelerde serbest geziyorlar.

Botanik Yolu

Aromatik Bitki Yolu, kokulu bitkileri belirli bir düzem içinde yetiştirildiği bir patikadır. Ziyaretçileri bu yol üzerinde hem eğitecek ve botanik bilimi hakkında bilgilendirecektir.

Ormanya’da Spor

Ormanya’da bisiklet sürebilir, koşabilir yada yürüyebilirsiniz

Ormanya Doğal Yaşam parkı içerisinde parkurlarda yürüyebilir ayda koşabilirsiniz. Yine park içersindeki kiralayabileceğiniz bisikleri de sürebilirsiniz.

Ormanya’da Yemek

Parkta piknik masaları bulunmaktadır. Ateşli mangal yapmak yasaktır. Ancak küçük tüp kullanabilirsiniz.

Ayrıca park içerisinde belediye ait Antik Köfte isminde bir restoran ve iki tane de büfe bulunmaktadır.

Ormanyaya Nerede ? Nasıl Gidilir?

Ormanya Gezi Haritası

Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na gitmek için İstanbul’dan Kocaeli’ne TEM üzerinden devam ettikten sonra Kartepe çıkışından E-5’e geçmeniz ve Adapazarı istikametinde yaklaşık 15 km daha ilerlemeniz gerekmektedir. Park için yol üstünde tabela bulunmaktadır.

Parkın geniş bir otoparkı olmakla birlikte haftasonu yoğun kalabalıktan dolma ihtimali yüksektir.

Ormanya Ücretli mi ?

Ormanya’nın en güzel tarafı tamamen ücretsiz olması. Giriş için para ödemiyorsunuz. Otopark ücretsiz. Tuvaletler bile parasız.

Fatih Yıldız

Share
Published by
Fatih Yıldız
Tags: Kocaeli

Recent Posts

Gandhi’den Yaşam Dersleri

Bu dünyada görmek istediğin değişiklik ol Hindistan'ın kuruluşunun zeminini hazırlayan Mahatma Gandhi'nin barış yanlısı yaşamı…

3 gün ago

Bir Kuzey Macerası - Jack London

Hep çok seyahat eden adamların arasına giriyordum, çünkü biliyordum ki aradıklarımı görecek ve hatırlayacak olan…

2 sene ago

Rose Adası Cumhuriyeti

Rosa Adası Rose Adası Cumhuriyeti, 1968 yılında İtalyan mühendis Giorgio Rosa'nın Adriyatik Denizi'nde kendi inşa…

3 sene ago

Elbeyli Kartalca Köyü : Atalarımın İzinde

Sivas Kartalca Köyü Elbeyli Kartalca Köyü, Sivas'a bağlı küçük bir köy. Dedelerimin köyü. Ancak yıllarca…

4 sene ago

Yedigöller Sonbaharın Çığlığı

Yedigöllerde Sonbahar Yedigöller, Türkiye'de sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerinde başında gelir. Rengarenk ağaçları ile masalsı…

4 sene ago

SJCAM 4000 Aksiyon Kamerası Sualtı Çekimleri

https://www.youtube.com/watch?v=ZOlWrrZc1fo SJCAM 4000 aksiyon kamerası uygun fiyatına göre oldukça yüksek performansı ile dikkat çeken bir…

4 sene ago